Den här månaden (juli 2018) publicerar den palestinska myndigheten 30 nya skolböcker för att undervisa 11: e och 12: e klass elever i PA, Hamas, UNRWA och Jerusalems arabiska skolor.

The Center for Near East Policy Research (CFNEPR) har anställt ett team av journalister för att översätta de nyaste palestinska myndighetens gymnasieskolors textböcker till hebreiska och engelska och presentera resultaten till FN: s generalsekreterare samt till den amerikanska kongressen, det kanadensiska parlamentet , det brittiska parlamentet, det australiensiska parlamentet, tyska förbundsdagen och den svenska riksdagen.

Förra året genomförde CFNEPR omfattande översättningar och undersökningar av det årets palestinska läroböcker, publicerade av informationscentret Meir Amit Intelligence and Terrorism, med hjälp av Simon Wiesenthal Center. CFNEPR presenterade resultatet för tjänstemän i FN och i USA, Kanada, Sverige och Israel.

Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center kommer att  offentliggöra CFNEPR-studien av de nyaste PA-skolböckerna.

https://www.terrorism-info.org.il/en/

Resultatet:

http://israelbehindthenews.com/simon-wiesenthal-center-new-study-exposes-palestinian-textbooks-indoctrinate-violence-denial-demonization-jewish-people/16458/

http://israelbehindthenews.com/israel-jews-and-peace-in-the-new-pa-textbooks-used-in-unrwa-schools-today-final-study/16903/

http://israelbehindthenews.com/full-study-school-books-now-used-unrwa-palestinian-authority/16438/

http://israelbehindthenews.com/new-pa-textbooks-even-worse/16468/

http://israelbehindthenews.com/unrwa-un-agency-encourages-children-engage-acts-war/16597/

Försäkringar har nu getts från givarnationer att en noggrann övervakning av dessa PA/UNRWA-läroböcker nu finns. I ett uttalande den 5 juli 2018 meddelade CFID, den brittiska regeringens finansierings avdelningen, att “Storbritanniens regering fördömer starkt alla former av våld och uppmuntran till våld. Vårt stöd till UNRWA bygger på en sträng tillsyn av deras neutralitet och värderingar för fred och byrån uppfyller strikta resultatindikatorer. Vi har omfattande försiktighetsåtgärder, inklusive besök på plats, oberoende revisioner och finansiell övervakning.”

Vilket budskap kommer att förmedlas genom de nya palestinska läroböckerna? Efter att de har översatts kommer vi att veta.

Mål: Att insistera på fredsutbildning som ett villkor för bistånd till PA och UNRWA.

SPONSORHJÄLP FÖR ÖVERSÄTTNINGEN KAN SÄNDAS TILL: http://israelbehindthenews.com/donations/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here