Den schweiziske diplomaten Phillipe Lazzarini, chef för FN:s hjälp- och arbetsbyrå kommer nu att möta en ström av påtryckningar från givarnationer att genomföra en genomgripande politisk förändring i ljuset av kriget.

Detta berör särskilt UNRWA:s skolor, som under de senaste 25 åren har använt den palestinska myndighetens läroplan för att indoktrinera palestinska arabiska barn att expandera hela Palestina och erövra det med vapenmakt, ett mål som knappast är lämpligt för en FN-organ.

Detta är grundprinciper som UNRWA-kommissionären måste hantera:

 1. UNRWA:s läroböcker överensstämmer inte med FN:s värderingar om fredlig försoning. Byrån har återinfört en ny skolbok som innehåller hyllning av Dalal el Mugrabi – vars terrorgrupp kapade en buss och mördade 38 passagerare, inklusive 13 barn – texter och bild presenteras som en förebild för UNRWAs elever. I den nya boken porträtterar texten Dalal i full skräckskrud, följt av en lektionsplan som presenterar hennes livshistoria för hyllning och efterlikning.

*Kommissarien bör konfiskera sådana läroböcker.

 1. UNRWA avtal är användning av den palestinska myndighetens skolböcker i Judéen, Samaria, Jerusalem och Gaza. Som alla FN-organ är det meningen att UNRWA ska driva skolor baserade på FN:s slogan “Peace Begins Here”. PA-utbildning driver dock skolor baserade på ideologin från Palestine Liberation Organization: Conquest of Palestine (Erövring av Palestina) med vapenmakt. 

*Kommissionären måste säga upp avtalet mellan UNRWA och den palestinska myndigheten.

 1. UNRWA:s skolor är prydda med affischer och väggmålningar av “martyrer” som dött medan de mördade judar. 

*UNRWA-kommissionären kan beordra borttagning av alla våldsamma sådana bilder i UNRWAs lokaler.

 1. El Kutla ungdoms och fritidsklubbar i UNRWA:s skolor inspirerar eleverna med mantrat om den väpnade kampen från ung ålder. 

*UNRWA-kommissionären bör beordra El Kutla-klubbarna att upphöra med all sådan våldsam hets.

 1. Militärparader pågår frekvent i UNRWA:s lokaler. 

*kommissionären kan beordra ett slut på militärparader i alla UNRWAs anläggningar.

 1. Hamas terrorgrupper presenterar och rekommenderar kandidater för att finnas i UNRWA som  lärare och fackföreningsledare. FN definierar Hamas som en terroristorganisation.

*UNRWA kommissionären bör ställa kravet att alla personer i UNRWA som anställts genom en “Hamas-rekommendation eller har terror avlöning” ska stängas av från lönelistan. 

 1. Nakba-händelser är schemalagda i UNRWA varje 15 maj, dagen då PLO sörjer arabiska arméernas nederlag efter att dessa invaderade Israel 1948. Vid dessa möten uppmanas til  våldsamt störtande av den judiska staten. 

*UNRWA-kommissionären bör utfärda ett direktiv om att UNRWA avstår från varje deltagande och uppmaning till våld vid Nakba-ceremonierna i UNRWA:s anläggningar.

 1. Den populära Gazas sångaren Mohammad Assaf, som påstår sig vara “UNRWAs ungdoms ambassadör”, piskar upp folkmassor till våld. 

*UNRWA-kommissionären bör utfärda ett policy uttalande om att byrån tar avstånd från Assaf och hans budskap.

 1. Händelser och ceremonier för att minnas och hedra araber som dött i samaband med terrorattacker pågår kontinuerligt  i UNRWA:s skolor. 

*UNRWA-kommissionären bör kräva att UNRWA ställer in sådana event.

 1. Den ekonomiska insynen och systemet där donationsflödet till UNRWA från givarna är nästan omöjlig . 1,6 miljarder dollar kommer otransparent som bidrag till UNRWA från 67 nationer och 32 icke-statliga organisationer, där även kontanta medel. Möjligheten till stöld där bidrag överförs till terrorgrupper eller humanitära medel säljs på den öppna marknaden är idag maximal. 

*Det är dags för UNRWA:s kommissionär att begära ett stopp för kontanta betalningar samt   insyn så att alla medel och utrustning används enbart för humanitära behov.

 1. Idag pågår export av UNRWAs skolböcker. Med hjälp av givarländernas diplomatiska bidrag exporterar UNRWA idag skolböcker som uppmuntrar “rätten att återvända” och ersätta Israel med “Palestina”. 

*UNRWA-kommissionären bör begära ett stopp för detta.

 1. Förvirring av UNRWA:s finansiella situation. Vid inget tillfälle har UNRWA någonsin specificerat hur man använder sin budget. 

*kommissionären bör kräva omedelbar offentliggörande och en redovisning av alla utgifter.

 1. Icke-erkännande av Israel på kartan. UNRWA distribuerar världskartor och regionala kartor som har utplånat Israel och ersatt alla israeliska platser med arabiska namn. Bör Israel, som är en FN-medlem med gott anseende, inte få förekomma på en karta som utfärdats av ett FN-organ? 

*UNRWA-kommissionären kan nu göra det till sin sak att se till att alla kartor sanningsenligt visar alla medlemmar i FN, inklusive lsrael.

14 . Sommarläger med vapenträning. Under de senaste tjugo åren har tusentals UNRWA-elever i åldrarna 9-16 deltagit och tränats i sommarläger som innehåller vapenträning med autentiska vapen. Detta strider mot FN-resolutioner där barns hälsa och välbefinnande skall skyddas.

*UNRWA-kommissionären bör starkt agera för att stävja vapenträning av barnsoldater.

 1. UNRWA:s skolor används som arsenaler för vapen, ammunition,missiler och tunnelingångar, vilket bevittnats och avslöjats under tiden det kriget pågått. 

*Det är dags för en inspektion av alla UNRWA-anläggningar, även dessa i UNRWAs skolor i Betlehem och Jerusalem, vilka inte övervakas av IDF.

 1. “Rätten att återvända” bör inte vara det enda alternativet för UNRWA-invånares framtid.

*Organisationen bör tillhandahålla ett UNRWA emigrationscenter, för att hjälpa invånares att  flytta från UNRWA och starta sina liv på nytt.

 

Avtalet mellan USA och UNRWA, som undertecknades den 14 juli 2021, var ett av de mest positiva och konstruktiva initiativen för USA:s utrikespolitik i Mellanöstern

https://israelbehindthenews.com/wp-content/uploads/2021/07/Analysis-The– US-UNRWA-Accord-reached-on-July-14th-2021-1.pdf

För första gången ställde en stor givarnation villkor för att finansiera UNRWA. Dessa obligatoriska villkor var sådana att UNRWA bara kunde få tillgång till de hundratals miljoner amerikanska biståndsdollar efter att UNRWA tagit bort  äroplanen med krigsutbildning.

I augusti 2021 frågade vår nyhets- och forskningsbyrå UNRWA:s taleskvinna om UNRWA skulle ändra läroplanen i ljuset av avtalet mellan USA och UNRWA.

“Absolut inte”, sa UNRWA:s talesperson.

Som ett resultat verkställdes USA-UNRWA-avtalet, till lagens bokstav. Eftersom UNRWA inte ändrade sin läroplan, kom inte ett öre av tilldelat amerikanskt bistånd till UNRWA under dessa två åren.

Detta avtal mellan USA och UNRWA upprätthölls enligt lagen.

Förra veckan blev jag inbjuden att vittna om avtalet mellan USA och UNRWA i Knessets parlamentariska kommitté för säkerhet och utrikesfrågor.

Efter att jag avslutat vittnesmålet om avtalet, vilket innebar att UNRWA inte skulle få tillgång till amerikanska medel förrän UNRWA gjort en förändring i UNRWA:s kursplan, kom en representant  från det israeliska utrikesdepartementet som motsatte sig min försäkran. Denne informerade Knesset-ledamöter om att den amerikanska kongressen hade informerat om att USA inte längre kommer att följa USA-UNRWAs avtal. 

Med andra ord kommer USA nu att tillåta att medel åter flödar till UNRWA, utan några begränsningar.

En ny era av UNRWA-indoktrinering med rätten att återvända via väpnad kamp kommer nu att bli följden.

*Skribenten David Bedein är chef för Israel Resource News Agency vid Center for Near East Policy Research, beläget vid Beit Agron Center i Jerusalem. Han har tillhandahållit praktisk nyhetsbevakning av UNRWA”” sedan december 1987, assisterad av ett team av judiska och arabiska journalister. som producerande 24 kortfilmer inspelade på plats, tillsammans med två böcker, GENESIS OF THE PALESTINIAN AUTHORITY och UNRWA; VÄGSPÄRR TILL FRED, tillsammans med hundratals nyhetsartiklar.