Bakgrund:

Vårt kontor var den första att förvärva de nya palestinska myndighetens läroböcker 2000. Vi förvärvade de nya PA skol – genom direkt kontakt med Arafat. Jag hade bett Arafat om när han skulle uttrycka sitt stöd för fred i det arabiska språket.

Arafats svar var att det skulle finnas nya palestinska myndighetens läroböcker, och han gav en fullmakt att träffa sin utbildningsminister, för att ta emot de nya skolböcker och att granska dem.

Arafats fullmaktsbrev kom till nytta genom träffen med  PA utbildningsminister Nayim Abu Humus, den 1 augusti 2000 i Ramallah och sedan fortsatte vi  att köpa alla nya skolböcker från PA som de utfärdade i etapper under sex år.

Våra experter som undersökt dessa  PA skolböcker är experter i islamiska studier. I dessa 699 UNRWA: s skolor, av vilka många byggdes av US AID.  utbildas 492.000 skolbarn!

Vi såg starka tvivel på att PA skolor är en källa till fred opinionsbildning.

Tryckning och utvärdering av nya PA skolböcker lämnades till de nationer som sponsrade dessa böcker: Holland, Irland, Belgien, Finland och Italien.

Vårt kontor levererade en uppsättning av de nya PA böckerna till Vatikanens ambassadör i Jerusalem, ärkebiskop Pietro Sambi, som hade bett att få se dessa på direktiv påven Johannes Paulus II. Italien avbröt stödet till PA skolbok projektet efter att Vatikanen utfärdade en rapport att de nya PA/UNRWA skolböckerna beskrivs som krigs manualer.

Vi skickade också experter på PA /UNRWA utbildning vid den amerikanska kongressen i augusti 2004 för att diskutera krigsutbildningen som var inbäddad i den nya PA / UNRWA läroplanen. Efter detta möte skickade US AID ett brev på 8 september 2004 till vårt kontor för att klargöra att USA: s stöd med byggande av UNRWA skolor inte inkluderar utvärdering, översyn eller vad läroböckerna lär ut i UNRWA: s skolor.

Men under det senaste året, utfärdade den amerikanska regeringen officiella kommentarer till media och till den amerikanska kongressen att USA verkligen granskar PA skolböcker som lärs ut i UNRWA: s skolor och att de anser att fredsläroplanen passerar normer för acceptabelt som skulle vara lämpligt till alla FN: s utbildningsinstitution. En högt uppsatt tjänsteman vid det amerikanska utrikesdepartementet som övervakar US AID personligen träffat oss för ett år sedan och gav tydliga försäkringar att de nya skolböcker som används av UNRWA hade granskats av den amerikanska regeringen.

Av denna anledning bekostade vårt kontor inköpen av de nya PA / UNWRA böcker och översatte dem, och fann dem  vara värre än någonsin tidigare.

USAs Tel Aviv ambassaden anställda träffade vår personal i januari och gjorde klart att de var imponerade av vår forskning av PA / UNRWAs skolböcker.

Men när vi i mars, med experter på PA /UNRWA utbildning, träffade personal från Mellanöstern underutskottet, utfärdade den amerikanska regeringen en ny deklarering till oss och förklarade att USA är nöjd med den nuvarande PA läroplan och tillade falsk information om att PA nu introducerat  studier om Förintelsen.

Förra veckan träffade vår personal amerikanska stödets tjänstemän i Ramallah som upprepade det USA hade skrivit till vår byrå i 2004, vilket är att USA inte granskar PA / UNRWA skolböcker.

För att citera en högt uppsatt amerikansk AID tjänsteman i Ramallah:

” VI BLANDAR OSS INTE I DEN PALESTINSKA LÄROPLANEN”

Den amerikanska administrationen kallar oss för bluffare och trodde inte att vi skulle kontrollera de nya PA skolböcker inte heller att vi skulle kontrollera deras uttalanden med USA stödets kontor i Ramallah.

Denna läroplanen som uppmuntrar krig passar knappast in i hoppet om att en palestinsk stat skulle samexistera i fred med Israel.!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Previous articleAfter a Year of Misinformation from the Obama administration – US AID ADMITS: “WE DO NOT INTERFERE WITH THE PALESTINIAN CURRICULUM”
Next articleState Department calls Mahmoud Abbas’s Palestinian Authority anti-Semitic
David Bedein is an MSW community organizer and an investigative journalist.   In 1987, Bedein established the Israel Resource News Agency at Beit Agron to accompany foreign journalists in their coverage of Israel, to balance the media lobbies established by the PLO and their allies.   Mr. Bedein has reported for news outlets such as CNN Radio, Makor Rishon, Philadelphia Inquirer, Los Angeles Times, BBC and The Jerusalem Post, For four years, Mr. Bedein acted as the Middle East correspondent for The Philadelphia Bulletin, writing 1,062 articles until the newspaper ceased operation in 2010. Bedein has covered breaking Middle East negotiations in Oslo, Ottawa, Shepherdstown, The Wye Plantation, Annapolis, Geneva, Nicosia, Washington, D.C., London, Bonn, and Vienna. Bedein has overseen investigative studies of the Palestinian Authority, the Expulsion Process from Gush Katif and Samaria, The Peres Center for Peace, Peace Now, The International Center for Economic Cooperation of Yossi Beilin, the ISM, Adalah, and the New Israel Fund.   Since 2005, Bedein has also served as Director of the Center for Near East Policy Research.   A focus of the center's investigations is The United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA). In that context, Bedein authored Roadblock to Peace: How the UN Perpetuates the Arab-Israeli Conflict - UNRWA Policies Reconsidered, which caps Bedein's 28 years of investigations of UNRWA. The Center for Near East Policy Research has been instrumental in reaching elected officials, decision makers and journalists, commissioning studies, reports, news stories and films. In 2009, the center began decided to produce short movies, in addition to monographs, to film every aspect of UNRWA education in a clear and cogent fashion.   The center has so far produced seven short documentary pieces n UNRWA which have received international acclaim and recognition, showing how which UNRWA promotes anti-Semitism and incitement to violence in their education'   In sum, Bedein has pioneered The UNRWA Reform Initiative, a strategy which calls for donor nations to insist on reasonable reforms of UNRWA. Bedein and his team of experts provide timely briefings to members to legislative bodies world wide, bringing the results of his investigations to donor nations, while demanding reforms based on transparency, refugee resettlement and the demand that terrorists be removed from the UNRWA schools and UNRWA payroll.   Bedein's work can be found at: www.IsraelBehindTheNews.com and www.cfnepr.com. A new site,unrwa-monitor.com, will be launched very soon.