Det kan ikke bli noen fred så lenge Emiratene gir 51 millioner dollar til UNRWA. De driver krigsopplæring mot Israel og jøder gjennom skolebøker som benyttes i UNRWAs skoler, sier David Bedein i Israels Behind The News i Jerusalem.

David Bedein.

Den 31. august gikk et fly fra El Al på vingene til Emiratene for å forberede diplomatiske forbindelser.

–Landet er inne i en eufori. 200 israelske selskaper skal nå gjøre forretninger i Emiratene. All boikott er over, og det ser ut som om en æra av fred er over oss. Jeg deler ikke denne eufori av en enkelt grunn. Emiratene fortsetter sin hjelp til FNs hjelpeorganisasjon for palestina-arabiske flyktninger i Midt-Østen (UNRWA). Abu Dhabi gir 51 millioner dollar i året, sier David Bedein.

Han forklarer på en video fra Israel Behind The News at disse pengene også går til en opplæring som ikke er forening med fred.

–UNRWAs fokus er slagordene om retten til å vende tilbake til Israel ved hjelp av våpen. De som skal vende tilbake, er etterkommere av arabere som flyktet fra området under krigen i 1948. De teller nå rundt fem millioner mennesker som anser seg som etterkommerne, sa Bedein.

Arnon Groiss.

Mot staten Israel

Dr. Arnon Groiss, som arbeider for «The Center for Near East Policy Research Ltd.»,  har i mange år studert og oversatt skolebøker fra den palestina-arabiske autoritet. Han forklarer at det er tre saker som stadig går igjen i de skolebøkene som brukes i UNRWAs skoler.

–For det første er det en delegitimering av staten Israel og jøder i landet Israel. Man fornekter også de hellige steder.

–For det andre er det en demonisering av Israel og jøder som kilden til alt ondt i regionen. Jødene beskrives som islams fiender helt fra begynnelsen av.

–For det tredje er det intet forsvar for en fredfull løsning av konflikten, men heller oppfordring til en voldelig kamp for frigjøring av «Palestina», terror og rett til å vende tilbake til området, fortalte Groiss på en Zoom-konferanse.

Han sa at det i tredje klasse synges en sang om hva de skal gjøre med jødenes etterkommerne.

–Vi skal utslette etterkommerne av de fremmede, forteller Groiss som snakker arabisk.

Israel Behind The News har flere ganger sendt inn palestina-arabiske filmfolk som har intervjuet både elever og lærere. De viser elever og lærere som taler om at de skal vende tilbake til Haifa, Akko, og Jerusalem samt mange andre steder. Det er også tale om å nedkjempe jødene med vold.

En av dem som hylles i skolebøker og i skolegården, er terroristen Dalal Mughrabi som var medlem i Fatah-fraksjonen av «Den palestinske frigjøringsorganisasjonen» (PLO). I 1978 ledet hun et angrep mot en buss i Israel, 38 israelerne ble drept, inklusive 13 barn.

–Så lenge denne holdningen praktiseres, kan det ikke bli noen fred. Nå mens forhandlingene mellom Israel og Emiratene pågår, må det fremmes krav om at UNRWA må stanse «krigsutdannelsen» av barna. Vi kan ikke ha en «fredsprosess som er en krigsprosess. Dette var feilen som ble begått da Israel fikk en avtale med PLO i 1993. PLO fikk den verste antisemittiske pro-krig-læreplanen i skolen. Propagandaen bidro til ensretting slik at det ble et monster av det. Abu Dhabi må velge om dette skal bli bra eller en katastrofe. Det handler om utdanning til fred, mener Bedein.

Terrorist Dalal Mughrabi hylles i en skolebok.

Artikkelen er fra papiravisen KARMEL ISRAEL-NYTT
Abonner og les mer – 500 kroner i året
Karmelin@netvision.net.il

VIPPS 508 550