Den här veckan märkte FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar i Mellanöstern att USA inte kommer att tillåta UNRWA att använda de 330 miljoner dollar som USA har allokerat till UNRWA i år. Plötsligt har UNRWA inte tillräckligt med kontanter för att betala sina 30 000 anställda i 59 “tillfälliga” flyktingläger som etablerades för araber som lämnade sina hem i spåren av 1948 års krig.

Anledningen till att USA håller tillbaka medlen är att UNRWA inte kommer att uppfylla sin sida av samförståndsavtalet mellan USA och UNRWA från den 14 juli 2021, en diplomatisk överenskommelse som kräver att UNRWA tar bort anstiftan från sitt skolsystem som ett villkor för att få förnyat USA. fonder, som stoppades den 31 augusti 2018.

UNRWA:s taleskvinna gjorde det dock klart i en intervju med en schweizisk media att organisationen inte kommer att göra något för att få en förändring av UNRWA:s läroplan, som använder läroböcker från den palestinska myndigheten. UNRWA har inte gjort några anspråk på att de kommer att genomföra något av de åtaganden som de gick med på i detta dokument.

Därför, med stöd av den amerikanska kongressen, kommer USA nu inte att tillåta att UNRWA använder amerikanska medel.

Nu finns det en ny avdelning vid Palestinian Authority Curriculum Center, som övervakar läroplanen för PA- och UNRWA-skolor.

UNRWA, som förlitar sig på PA:s läroplan, publicerade denna vecka en ny 2023-utgåva av 5:e klass medborgarklassrumstext tillägnad arvet från Dalal al-Mughrabi, befälhavare för arabiska terrorister som landade i en båt på stranden i Maagan Michael naturreservat. lördag eftermiddag den 11 mars 1978.

 

Händelsen 1978:

Efter deras landning stötte terroristerna på en naturfotograf, Gail Rubin, en amerikansk medborgare, brorsdotter till den amerikanske senatorn Abe Ribicoff. De sköt ihjäl henne. 

De fortsatte sedan mot Israels kustväg, tog kontroll över en hytt och en buss och senare över en annan buss.

Araberna samlade alla passagerare i en buss och fortsatte söderut mot Tel Aviv, medan de sköt längs vägen mot andra fordon och även mot flera passagerare inne i bussen – enligt de överlevandes vittnesmål.

Nära Gelilot-korsningen, norr om Tel Aviv, lyckades den israeliska polisen stoppa bussen och skottlossningen startade. Några av terroristerna brast ut ur bussen och sköt poliser, medan andra sköt passagerarna inne i bussen som försökte fly. Terroristerna hade riggat bussen och under striderna detonerat sprängämnena som gjorde bussen till en brandfälla där passagerarna som inte lyckats fly omkom. Trettiofyra civila israeler dödades, inklusive 13 barn. Nio av de elva terroristerna dödades, inklusive Dalal al-Mughrabi.

Två veckor efter att den ursprungliga Dalal al-Mughrabi-texten först tillhandahölls av PA för UNRWA-skolor 2017, följde jag med vår stab av översättare och analytiker för att presentera denna terrorbok och vår omfattande studie av UNRWA-uppvigling för den högre personalen på den nyligen installerade FN:s generalsekreterare, António Guterres. Mötet leddes av Rabbi Abraham Cooper, biträdande dekanus för Wiesenthal Center, och en erkänd NGO vid FN. FN:s generalsekreterare Guterres kontaktade UNRWA i Jerusalem och bad om att ta bort läroboken som glorifierar Dalal al-Mughrabi. Texten togs aldrig bort.

Den enda skillnaden nu är att det nya publiceringsdatumet är 2023: Ett meddelande om att UNRWA inte kommer att vika sig.

På dagen för bokens återpublicering dök vår nyhetsbyrå upp på PA-UNRWAs läroplanscenter och köpte 100 exemplar. Tanken är att förse FN:s lärobok med bilden av en mördare till alla möjliga beslutsfattare. 

USA:s placering av medel för UNRWA i deposition tills UNRWA ändrar sin läroplan ger en modell som 67 givarnationer och 33 givarorgan kan efterlikna.

Är det inte lämpligt att en FN-skola bör tillskriva FN:s värderingar och inte ta direktiven från Palestina Liberation Organization?