Sammanfattning

Palestiniask hets har nått episka proportioner och resultaten är självklara i terrorattackerna som äger rum under hela Israel på en daglig basis.

Den Palestinska myndigheten och FN: s hjälporganisation (UNRWA) fortsätta att publicera och använda en läroplan av krig, som betalas av västra demokratier. Dessa förnekar den våldsamma naturen av dessa skolböcker. Centrum för Främre Orienten Policy Research kommer att fortsätta att exponera dessa dödliga händelser och presentera vår forskning till dem som kan och vill åstadkomma en förändring i den läroplanen som nu ger explosivitet i händelseutvecklingen.

Bakgrund: Korrigera Myth

Man bör känna till:

 • FN finansierar INTE -eller direkterar UNRWAs politik.
 • UNRWA är så gott som självständigt. UNRWA finansieras av “donor nationer,” inte genom FN allmänna budget.
 • UNRWA arbetar utan en styrelse.
 • UNRWA har ingen extern revision.

Konsekvensen:

 • Det finns ingen press för UNRWA att hjälpa eller vidarebosätta flyktingar. Det finns inget tryck att förbättra sin verksamhet.
 • UNRWA förevigar “tillfälliga” flyktingläger, med löften om “rätt att återvända “till byar som fanns före 1948.
 • UNRWA förevigar därmed också eländet för 5 miljoner arabiska flyktingar och alla deras ättlingar.

Donatorer tillhandahålla medel till UNRWA. Donatorerna har ingen kontroll över UNRWAs utgifter. Givare vet inte vart deras donationer går. UNRWAs finansiering kan lätt komma i händerna på utsedda terrorgrupper som i praktiken kontrollerar UNRWAs operationer.

Sedan 1988 har Centrum för Främre Orienten Policy Research dokumenterat förskingring av västvärldens medel som ges till UNRWA ämnat för humanitära lättnader i flyktingesituationen. Bristen på UNRWA insyn innebär att trots en årlig pågående budget US $ 1,2 miljarder dollar, så får den genomsnittliga palestinska endast  minimiförmåner -eller inget av dessa donerade medel.

CFNEPR skickar internationellt erkända experter, rapporterar till beslutsfattare och lagstiftare givarländer om UNRWAs politik. Teman för UNRWA politiska genomgångar för ledande givarländer innehåller härmed en uppmaning till:

 1. Granskning av givarländers finansieringen till UNRWA.
 2. Tillämpning av UNHCR: s standard för UNRWA; att uppmuntra flyktingars vidarebosättning.
 3. Upphävande av krigs läroplanen i UNRWA, som baserar på martyrskap och “rätten att återvända “med vapenmakt.
 4. Upphörande av paramilitär utbildning i UNRWA: s skolor och anläggningar.
 5. Uppsägning av UNRWA-anställda som är anslutna till Hamas.

Vår handlingsplan för 2016

 1. Produktion: “UNRWA i Jerusalem”, en dokumentärfilm som bevisar uppvigling från UNRWA i Jerusalem som en viktig komponent och orsaken till den nuvarande vågen av terrorattacker och upplopp. 42% av de arabiska studenter i Jerusalem är elever i UNRWAs skolor.
 1. Filmad på plats i Jerusalems UNRWA anläggningar, kommer den nya filmen vara grund-presentation för specialvisningar i Knesset och i de nationer som massivt donerar till UNRWA – US kongressen, kanadensiska parlamentet, brittiska parlamentet och EU Parlament samt Sverige.

Presentationer om UNRWAs politiska experter samt exempel på tidigare presentationer som utförts i Washington D.C., Ottawa och London

kan hittas på:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Previous articleWeekly Commentary: Time to prepare Trump Strategic Agreement File
Next articleIndoctrinating Gazan Children with Hatred and the Use of Violence against Israel
David Bedein is an MSW community organizer and an investigative journalist.   In 1987, Bedein established the Israel Resource News Agency at Beit Agron to accompany foreign journalists in their coverage of Israel, to balance the media lobbies established by the PLO and their allies.   Mr. Bedein has reported for news outlets such as CNN Radio, Makor Rishon, Philadelphia Inquirer, Los Angeles Times, BBC and The Jerusalem Post, For four years, Mr. Bedein acted as the Middle East correspondent for The Philadelphia Bulletin, writing 1,062 articles until the newspaper ceased operation in 2010. Bedein has covered breaking Middle East negotiations in Oslo, Ottawa, Shepherdstown, The Wye Plantation, Annapolis, Geneva, Nicosia, Washington, D.C., London, Bonn, and Vienna. Bedein has overseen investigative studies of the Palestinian Authority, the Expulsion Process from Gush Katif and Samaria, The Peres Center for Peace, Peace Now, The International Center for Economic Cooperation of Yossi Beilin, the ISM, Adalah, and the New Israel Fund.   Since 2005, Bedein has also served as Director of the Center for Near East Policy Research.   A focus of the center's investigations is The United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA). In that context, Bedein authored Roadblock to Peace: How the UN Perpetuates the Arab-Israeli Conflict - UNRWA Policies Reconsidered, which caps Bedein's 28 years of investigations of UNRWA. The Center for Near East Policy Research has been instrumental in reaching elected officials, decision makers and journalists, commissioning studies, reports, news stories and films. In 2009, the center began decided to produce short movies, in addition to monographs, to film every aspect of UNRWA education in a clear and cogent fashion.   The center has so far produced seven short documentary pieces n UNRWA which have received international acclaim and recognition, showing how which UNRWA promotes anti-Semitism and incitement to violence in their education'   In sum, Bedein has pioneered The UNRWA Reform Initiative, a strategy which calls for donor nations to insist on reasonable reforms of UNRWA. Bedein and his team of experts provide timely briefings to members to legislative bodies world wide, bringing the results of his investigations to donor nations, while demanding reforms based on transparency, refugee resettlement and the demand that terrorists be removed from the UNRWA schools and UNRWA payroll.   Bedein's work can be found at: www.IsraelBehindTheNews.com and www.cfnepr.com. A new site,unrwa-monitor.com, will be launched very soon.