En genomgång i Knesset hölls denna vecka i Jerusalem. Detta för att diskutera finansieringen av UNRWA från givarländerna, däribland Australien, Sverige och Nya Zeeland, vilket ger bränsle åt pågående hat  och uppvigling.

Under ledning av medlem av Knesset, Yehudah Glick, var denna genomgångs deltagare diplomatiska representanter från flera länder (exklusive Australien eller Nya Zeeland), samt intresserade personer från media, människor engagerade i Israel opinionsbildning och universitetsstudenter från USA och Storbritannien vilka gör sommar praktik i Israel.

Under öppna genomgången , betonade Yehudah Glick den avgörande betydelsen av givarländer som insisterar på UNRWAs ansvar hur medlen utnyttjas. Dessutom fördömde han den skandalösa situation där de palestinska arabiska flyktingarna fortsätter att hållas i eländiga förhållanden. Istället för att ge dem hopp om ett bättre liv, matas de med illusioner, hjärntvättade av hat och förnekade någon chans för en fredlig framtid. Allt detta tack vare en internationell gemenskap som föredrar att ignorera verkligheten och en palestinsk myndighet som har ett egenintresse med UNRWA att föreviga problemet.

Bassem Eid, en palestinsk människorättsaktivist och tidigare bosatt i Shuafat flyktingläger, gav ett engagerande tal där han anklagade FN och PA för att vara delaktig i att använda flyktingarna som politisk gisslan genom att fördöma Israel och pressa mer pengar av det lättlurade internationella samfundet. Han beskrev hur han har talat med många statliga och privata grupper utomlands i syfte att få till deras uppmärksamhet till den verkliga situationen. Hittills har det varit en ovilja att erkänna att det är något fel.

Dr. Arnon Groiss, en medlem av den rådgivande nämnd för israelisk-palestinsk forskningsprojekt i läroböcker, presenterade sina slutsatser efter den senaste omgången av läroböcker som används i skolor under kontroll av UNRWA. I Gaza har Hamas tagit över UNRWA: s skolor och lärare och läroböcker reflekterar en kompromisslös lust att mörda judar. Använda bilder och texter lyfts direkt från sidorna i ”Tredje riket”, och ger nästa generation av palestinska araber som utbildas för att hata och mörda judar och israeler. Allt detta finansieras av givarländer som leds av den största givaren, USA.

Massad Abu Toameh, en palestinsk journalist beskrev och delade i genomgången hans egna personliga erfarenheter av hur en PA korrupt ledarskap har ett egenintresse i att hålla miljontals dollar flödar från givarländerna. Han medgav hur upprörd han var när han upptäckte och  undersökte de läroböcker hans barn i första klass använde som uppviglade till hat. Efter att ha besökt Arabiska flyktingläger i olika länder han har sett för sig hur ruttet och korrumperat problemet har blivit.

Det är uppenbart att inte förrän givarländerna insisterar på att UNRWA inte bara bär ansvar utan också kräver sin totala reform kommer det aldrig att bli en lösning på denna humanitära skandal.

israelbehindthenews.com/unrwa-in-the-spotlight-again/14915/