Leora Bastiker, dotter till David och Sara Bedein födde en pojke, hennes första barn. (Femte barnbarn för David och Sara)

Brit förbundet, omskärelse cermonyn – som välkomnade den lille in i det judiska folket – hölls vid Makpelagrottan i Hebron.

Leora & hennes make Avichai gav sin förstfödde son namnet Avraham, som ättling till den hebreiska nationen som kämpat för rättvisa för alla folk.

Namnet Avraham påminner alla om den första delen av landet som Avraham köpte i landet Israel. Det var Makpelagrottan, som köptes ursprungligen som gravplatsen för Avrahams fru Sara, som beskrivs i 1 Mosebok 23. Detta blev sedan gravplatsen för Avraham, Isaac, Jacob och deras fruar- Sara, Rivka och Leah.

Namnet påminner oss också om Avichai farfar Avraham, från Bombai, Indien, som mördades av en muslim, strax innan Avichais far, Rahamim kom till Israel som ett barn, 1962.

Namnet påminner oss också om New York-födda Abraham Levy, David Bedeins morfar.

Morfar Abe, en veteran från första världskriget, tjänstgjorde som chef för American Legion i Long Island, New York på 1930-talet. Där ledde han en ensam kamp i motståndet mot den amerikanska nazist närvaron i USA. Den tysk- amerikanska gruppen var beläget nära hemmet till Abe och Rose Levy i Lynnbrook, New York. Han var före sin tid när han kämpade mot dem, som hämnades i en kontring att misskreditera Abe Levy goda namn.

David Bedein säger ofta att han ärvde uthållighet att kämpa mot alla odds från vad han lärt sig av sin farfars passion för att bekämpa nazisterna i New York, långt innan de mördade sex miljoner judar.

bedein-baby2
LEORAS BASTIKER MED SITT FÖRSTFÖDDA BARN Avraham, några minuter efter hans “Brit”, vid Makpelagrottan. 24 juli, 2016.