Den nyligen släppta 10 minuter online video producerad av Jerusalem-baserade Center for Near East Policy Research visar att många av de palestinier som har mördat israeler under den så kallade “huggande intifada”, som inleddes i september 2015 var utbildade i skolan som drivs av FN: s hjälporganisation för palestinaflyktingar (UNRWA).

I videon med titeln ” UNRWA- Vägen till terror: Uppvigling i palestinska klassrum,” presenteras att den nuvarande våldsvågen inte varit spontan, utan snarare har rötter som härrör “från en läroplanen som undervisas till palestinierna när de börjar i första klass.”

Trettioåtta israeler och turister har mördats i den nio månader långa palestinska terrorvågen, senast skjutningen i en restaurang i Tel Aviv Sarona som dödade fyra israeler.

Videon avslöjar att UNRWA: s läroplan är inriktad på “jihad”, medan UNRWAs lärare förhärligar den så kallade “rätten att återvända” av palestinska flyktingar genom krig. Videon visar en skolpjäs med militär-tema som hölls i april 2016 i UNRWA Nuseirat School i Gaza, där studenterna håller en israelisk gisslan under vapenhot och tar sig ur en tunnel för att genomföra en attack mot israeler. Senare scenen visaren Hamas terror grupps ansträngningar att angripa den judiska staten genom gränsöverskridande tunnlar under jord från Gaza till Israel.

Filmerna börjar med att zooma in klassrum med palestinska barn som upprepar och skandalerar fraser av sina lärare som “Palestina är en arabisk mark från floden till havet” och “Vi vill ha Haifa, vi vill ha Acre” utan erkännande av ett tillstånd som kallas Israel.

Scenen skiftar sedan till många personliga intervjuer med palestinska barn på sina skolgårdar i olika Jerusalems stadsdelar och omgivande områden, där de erkänner att de får lära sig i skolan att det är deras öde att våldsamt “återta” hela landet de hänvisar till enbart som “Palestina.”

En student från Shuafat flyktingläger säger att hans UNRWA lärare “lär oss i skolan att judar är ombytliga, dåliga människor.” Han tillägger: “Jag är redo att hugga en Jude och köra bil över dem.” En annan student från Shuafat säger: “Vi måste ständigt sticka dem, köra över dem, och skjuta dem (judarna).”

Ett barn från Kalandia filmas då han berättar att han undervisats om att “sionister är vår fiende, och vi måste bekämpa dem.” En annan student på samma skola säger: “Med Allahs hjälp jag kommer att kämpa för ISIS, den islamiska staten . ”

***

Dokumentärfilmaren David Bedein, föreståndare för Centrum för Near East Policy Research, säger att FÖRENTA NATIONERNAs medlemsstater som finansiärerna av UNRWA: s skolor bör ställas till svars för myndighetens hat-utbildning. Bedein säger att högst upp på listan över finansiärer är USA-UNRWA: s största givare, vilket ger $ 400 miljoner organisationens årliga $ 1,2 miljarder budget. (Sverige ligger på 4:e plats av understödjare.)

En UNRWA utbildning  förbereder inte på något sätt den palestinska befolkningen eller framtida generationer av palestinier för fred med israelerna . Det är också oacceptabelt att det internationella samfundet  finansierar UNRWA utan att kräva en förändring. ”

Enligt Bedein är det nu ca 100 palestinska barn som studerar i UNRWA: s skolor som intervjuats för videon. Dessa barn har blivit indoktrinerade att tro att de har rätt att döda judar, eftersom de tog deras land.”

Barnen får lära sig att i alla de byar som deras för-farföräldrar förlorade 1948, att de ”har rätt att gå in i dessa platser som brukade vara en av de byar, oavsett om det är Tel Aviv eller Jerusalem, och döda de människor som bor där . ”

På frågan om varför den israeliska undervisningsministeriet inte engagerar sig i att stoppa UNWRA: s uppmaning, säger Bedein -Ministeriets händer är bakbundna och att de inte kan störa UNRWA: s skolor. Israels försvarsdepartement och utrikesdepartementet  “kan ha något att säga i denna fråga- men väljer att inte göra det!.”

Bedein förklarar att israeliska regeringens filosofi “är att FÖRENTA NATIONERNA skolor ger en möjlighet att få fredsutbildning som ett alternativ till Hamas eller utbildning terrorism. Dock är verkligheten den att UNRWA arbetar på ett sätt som uppviglar. Det är en nivå av kognitiv dissonans, och folk inte vill höra vad de inte vill höra. ”

Det är mycket oroande, säger Bedein, att eleverna som intervjuades i videon inte lever i Gaza under Hamas styre, utan i eller i närheten av Israels huvudstad Jerusalem.

“Det är endast en 10 minuters resa från Mount Scopus i Jerusalem till Shuafat flyktingläger som drivs av UNRWA, där denna hets sker”, säger han.

Den nya video har börjat få grepp i sociala medier. Den israeliska utbildningsorganisationen StandWithUs delade nyligen videon med sina 970.000 anhängare på Facebook.

“Undervisningen rasism och religiös överhöghet i UNRWA: s skolor spelar en viktig roll i våldet som palestinska terrorister begår mot oskyldiga israeler”

StandWithUs VD Roz Rothstein berättar  “Denna uppmaning till palestinska barn skadar både israeler och palestinier, och måste stoppas för att det ska kunna bli en varaktig fred.”

När de ombad en pressattaché vid amerikanska konsulatet i Jerusalem att kommentera videon och den USA: s årliga $ 400.000.000 stöd för UNRWA,avböjde han att kommenta och i stället hänvisade vidare till UNRWA. I ett mailade svar från UNRWAs talesman Christopher Gunness förnekade han filmens anklagelser och ifråga dess standard.

Gunness säger att “de generaliserade påståendet i filmen att många palestinska barn som mördade judar kom från UNRWA: s skolor är helt ogrundad i filmen, filmen producerar inga bevis för detta.”

Enligt Gunness  tar Bedein, “I den senaste video, icke-UNRWA faciliteter och falskeligen påstår han att de tillhör UNRWA. Han visar lärare som hävdar att de är UNRWA lärare när de i själva verket inte är det och han spelar samma trick med studenter, ofta missvisande  i översättningar. ”

“Som en neutral FÖRENTA NATIONERNA humanitär organisation har UNRWA åtagit sig att främja icke-våld och högt ställda krav på neutralitet”, tillägger Gunness. “Vårt fördömande av alla former av rasism, inklusive antisemitism, är en offentlig handling.”

Som svar på Gunness, säger Bedein- att han har övervakat UNRWA: s verksamhet i 28 år, att de har gjort gällande att forskning om UNRWA i den senaste videon och tidigare filmer är giltig, och att filmerna “bör vara orsak till denna humanitära organisation (UNRWA) bör genomföra en självrannsakan. ”

“I stället för att förneka den nya videons giltighet”, säger Bedein ” bör UNRWA uppmärksamma detta i de givar-nationer som finansierar utbildningen i krigs- läroplanen i en FÖRENTA NATIONERNA organisation. Situationen måste rättas till.”

Bedein säger att hans institutions nästa projekt blir att översätta alla de senaste palestinska myndighetens läroböcker från arabiska till engelska, för att bevisa att      “-trots den amerikanska regeringen gett ett uttalande att böckerna har utvärderats och lär  ” fred ” så har vi sett böckerna, och att så inte är fallet. ”

Allt material kommer nu att presenteras i Knesset d. 19 /7

Med hälsning

David Bedein
Israel Resource News Agency
Center for Near East Policy Research
Beit Agron
37 Hillel Street, Suite 105-106
Jerusalem 94581 Israel
+972-547-222-661

Var med och stötta dessa viktiga projekt:
http://israelbehindthenews.com/donations/

http://www.jns.org/latest-articles/2016/6/22/filmmaker-calls-for-unrwa-self-introspection-over-palestinian-classroom-incitement-2#.V3FWQPkrKUm=